.

RC Recenze: Konzervování a zavařování

18. února 2015 v 15:21 | Briannag |  RC Recenze
Nechte si chutnat!

Kniha: Konzervování a zavařování
Autor: Dick a James Strawbridgeovi
Díl: -
Vydáno: 2012
Nakladatelství: Metafora
Počet stran: 176
Žánr: recepty
Doporučený věk: bez omezení



Anotace:
Každý z nás už si zřejmě někdy pochutnával na domácích zavařeninách a mnozí nostalgicky vzpomínáme na časy, kdy jimi voněla celá babiččina spíž. Proč ale jenom vzpomínat? Co vám brání pustit se do toho také?
S naší knihou se lehce naučíte vyrábět klasické džemy, ale i želé, sušené a kandované ovoce, nakládanou zeleninu, ovocná vína, kečupy a další lahůdky. Kromě toho ještě ušetříte a navíc budou vaše výrobky mnohem zdravější, než ty kupované. Najdete tu také množství výborných a nápaditých receptů, ve kterých své domácí výrobky můžete hned použít.
Hodnocení obálky: Obálka je laděná do světle béžové barvy a nejvíce se mi na ní líbí, že pokaždé když se na ni podívám, dostanu příšernou chuť na něco dobrého, díky velice chutně vypadajícím fotografiím, které obálku z obou stran zdobí. Uděluji 3/5.

Obsah:Kniha obsahuje spoustu receptů a tipů pro lidi, kteří mají hospodářství a potřebují návody jak konzervovat, usušit a zpracovat přebytky úrody, aby nepřišly nazmar. Ale i pro našince, kteří nežijí na x hektarových farmách, jsou zde šikovné tipy, které správné hospodyňky a hospodáři jistě dokážou využít.

Hodnocení:Na knížce mě nejvíce mrzí, že byla pro naše běžné české podmínky docela mimo. Málokdo má čas nebo finance na obstarání surovin potřebných k uvaření Kebabu z mořských plodů s čili papričkami a bylinkami, Mušlí s ciderem, armagnakem a tymiánem nebo Nadívaného bažanta s želé z panenských jablíček. Rozhodně se ale nedá říct, že by kniha byla plná neužitečných tipů, to ani náhodou. Rady, jak vyrobit a užívat propolisový nápoj, jak sušit v troubě nebo jak zahrabávat kořenovou zeleninu ocení lidé i v našich podmínkách.

Závěr: Myslím si, že ideální využití by měla knize v zemích, kde lidé žijí na velkých soběstačných farmách. Pro ty je jehněčí, přebytek jablek, jahod apod. samozřejmostí. V našich podmínkách nám kniha neporadí, jak zpracovat naši bohatou sklizeň, aby nic nepřišlo nazmar, ale inspiruje k uvaření zajímavé a originální večeři, kterou jen tak někde neochutnáte.

50%
Za poskytnutí výtisku k recenzi, děkuji nakladatelství Metafora.


Zdroj obrázku a anotace: nakladatelství Metafora.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama